Tue. Mar 28, 2023
ћирилица /латиница

ДЕМОС ће у Источном Сарајеву бити највеће изненађење локалних избора

Извор: Срна/Филтер

Предсједник Демоса Недељко Чубриловић изјавио је да ће Демос забиљежити добре резултате на локалним изборима, да ће његови кандидати, али и они које подржава бити изабрани, те да ће се остварити резултат који ће задовољити потребе и странке и коалиције.
Чубриловић очекује да на локалним изборима буду изабрани кандидати СНСД-а за начелнике у шест општина града Источно Сарајево, као и кандидат за градоначелника које ова странка подржава.

“Очекујем да у свакој локалној заједници у Сарајевско-романијској регији одборници ове странке буду дио скупштинске већине”, рекао је Чубриловић новинарима прије састанка са кандидатима Демоса за одборнике у скупштинама општина Источно Ново Сарајево и Источна Илиџа.

Он је додао да је стање у Сарајевско-романиској регији веома добро, да су припремљене веома квалитетне листе, а људи одлучни да истрају и енергију искористе да се представе у предизборној кампањи, свако у својој средини.

Предсједник Регионалног одбора Демоса Ацо Станишић нада се да ће ова странка на локалним изборима у општинама Источно Ново Сарајево, Источна Илиџа и Трново остварити боље резултате него што то појединци очекују.

“Сигуран сам да ћемо након ових избора бити дио власти у свим овим општинама, као и у Скупштини града Источно Сарајево”, рекао је Станишић, те додао да је неспорно да се предсједник Демоса увјерио да је ситуација у локалним заједницама које је обишао боља него што се претпостављало.

Носилац листе Демоса за Скупштину општине Источно Ново Сарајево Александар Костовић рекао је да ова странка излази са пуном листом од 24 кандидата, те да очекује добар резултат на локалним изборима.

“Надамо се да ћемо бити једно од највећих изненађења ових локалних избора”, истакао је Костовић и додао да ова странка даје безрезервну подршку кандидату СНСД-а за начелника општине.

Носилац листе Демоса за Скупштину општине Источна Илиџа Јован Шиљ рекао је да је листа веома квалитетна, да ће кандидати за одборнике бити представљени у предизборној кампањи која ће се водити на терену, у складу са ситуацијом и околностима узрокованим епидемијом вируса корона.

“Залагаћемо се за развојну политику, како би у наредном периоду понудили грађанима Источне Илиџе боље сутра и бољи живот који очекују и ком се надају, јер они то и заслужују”, поручио је Шиљ.

Представљању кандидата Демоса за одборнике у скупштинама општина Источно Ново Сарајево и Источна Илиџа присуствовали су и кандидати СНСД-а за начелнике општина и градоначелника Источног Сарајева; Јован Катић, Небојша Шешлија и Љубиша Ћосић.

Filter 2019