Mon. Mar 27, 2023
ћирилица /латиница

Данас славимо први рођендан

Аутор: ФИЛТЕР

Прије годину на домену citajfilter.com почео је са радом информативни портал Филтер.

Портал је покренут из жеље за локалним медијем који би на једном мјесту имао све информације са подручја Источног Сарајева.

Филтер је, као што му назив каже, покушај пречишћавања вијести и тема које се свакодневно сервирају. Предност имају позитивне вијести и појаве у односу на црну хронику и сензационалистичке вијести којим су медији преправљени.

Осим локалних тема, простор имају и информације из Републике Српске, БиХ, региона, али је Источно Сарајево прије свега у првом плану. Догађајима на глобалном нивоу се бавимо кроз озбиљне анализе. Велик број колумниста кроз своје осврте и приче оставља траг на страницама портала и то нам је у ових годину дана била једна од читанијих рубрика.

Мале приче о великим људима је кутак у коме се мијешају приче људи са локала и оних који су давно отпутовали у неке веће средине. Оно што им је заједничко је географско поријекло и траг који остављају у ономе чиме се баве.

Историјска разгледница је од првог дана ваша омиљена рубрика у којој се кроз ауторске текстове и чланке из старе штампе, осврћемо на историју сарајевских Срба и ових простора. Управо је текст из ове рубрике био први објављени чланак на порталу (не рачунајући тестну фазу). Од тада до данас објављена су укупно 2343 чланка.

Најчитанији чланци су везани за нестанак дјевојчица у Источном Сарајеву у јулу ове године. Међу најчитанијим текстовима је и прича о паљанској фабрици тоалет папира. Историјска разгледница има највише текстова међу најчитанијим, а вама најзанимљиви из ове рубрике су Опис Сарајева и Лукавице из 1867, Богојављенска литија у Сарајеву 1903. и Краљев Васкрс на Илиџи. Подршка легендарном доктору Лазићу и све везано за његову борбу и сјећање на њега су, са разлогом, били у самом врху интересовања. Од свакодневних дешавања, најинтересантније су вам биле вијести о именовању Аца Станишића и опоравку Дамјана Шкипине. Да волите читати приче о нашим суграђанима, доказ су текстови о Марковој фарми и првом пилоту са наших простора.

Читања нам показују да смо добили ваше повјерење и надамо се да смо га у првој години оправдали, а задатак нам је да у наредним годинама будемо још бољи и садржајнији.

Ваш Филтер

Filter 2019