Tue. Mar 28, 2023
ћирилица /латиница

Вишковић: Влада ће наставити да помаже Источном Сарајеву

Извор: Срна

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић изјавио је након данашњег састанка са начелником општине Источно Ново Сарајево Љубишом Ћосићем да се ова локална заједница, као и цијело Источно Сарајево, из године у годину развијају, те поручио да ће Влада Српске наставити да помаже и овој и свим другим локалним заједницама широм Републике.
Он је рекао да је на састанку разговарано о пројектима у Источном Новом Сарајеву који су при завршетку, а за које је Влада Српске обезбиједила средства, као и о пројектима које ова локална заједница, односно град Источно Сарајево планирају реализовати у наредном периоду.

“Драго ми је да у Републици Српској имамо локалне заједнице које имају потребе за школама и за обдаништима, што показује развој и да има довољно младих људи и довољано дјеце”, рекао је Вишковић новинарима након састанка и обиласка објекта новог позоришта у изградњи.

Он је поручио да ће Влада Српске наставити и у наредном периоду да помаже свим локалним заједницама широм Републике Српске.

“Не правимо изузетак и нисмо Влада која ће форсирати неку локалну заједницу на штету неке друге. Напросто желимо равномјеран развој Републике од Требиња до Новог Града”, нагласио је Вишковић и додао да ће се Влада тако понашати и у наредном периоду.

Он је истакао да када се граде школе, обданишта, путеви, водоводи, улаже у здравствени сектор, то онда није политичка ни национална прича него општекорисна друштвена прича за све грађане, што се може видјети и на простору Источног Сарајева, гдје досељава велики број становника, па чак и из Сарајева у Федерацији БиХ.

Начелник општине Источно Ново Сарајево Љубиша Ћосић најавио је да ће 15. октобра у овој општини званично бити отворен Трг Републике Србије, о чему је на данашњем састанку упознао предсједника Владе Републике Српске Радована Вишковића.
Ћосић је подсјетио да су средства за изградњу трга, која се приводи крају, 2017. године обезбиједиле владе Републике Српске и Србије.

“Упознали смо предсједника Владе у којој је фази завршетак радова на изградњи спортске дворане, за чију је изградњу Влада Републике Српске интервенисала са два милиона КМ”, рекао је Ћосић новинарима.

Он је додао да је, упркос тешкој ситуацији која је погодила јавне финансије локалних заједница, али и републички ниво, Вишковишћ изразио разумијевање за исказану потребу да Влада помогне завршетак позоришта у Источном Новом Сарајеву.

“Од Владе ћемо добити још 500.000 КМ, које ће бити искориштене за три лота за опремање позоришта – један за грађевинске радове, опремање позоришта намјештајем, те уградњу аудио и визуелне технике”, прецизирао је Ћосић и изразио очекивање да ће у фебруару или марту позориште бити и завршено.

Према његовим ријечима, на састанку са Вишковићем у општинској управи разговарано је и о актуелној епидемиолошкој ситуацији у вези са вирусом корона и усклађивању мјера општинских штабова, Републичког штаба за ванредне ситуације и осталих институција с обзиром да се с доласком лошијег времена очекује повећан број обољелих, а тиме и већи притисак на здравствени систем.

Filter 2019