Базен у Палама – састанак Иницијативног одбора

Аутор: ФИЛТЕР/ В.Ч., М.К.

У Палама је одржан конститутивни састанак Иницијативног одбора за изградњу базена у овој општини.

Састанак је организовао Ацо Станишић, директор Електродистрибуције Пале, који је и покренуо иницијативу за изградњу базена.

“Иницијативу за изградњу базена у Палама покренуо сам у жељи да унаприједим туристичку и рекреативно-забавну инфраструктуру наших Пала и нашим младима омогућим простор за његовање здравих начина живота и забаве”, рекао је Станишић.


Он је додао да су буџетске могућности локалне заједнице ограничене, те да планирање и реализација оваквог пројекта може да траје и по неколико година. Управо због тога је, како каже, одлучио да предложи фомирање Иницијативног одбора састављеног од представника власти и представника различитих струка из области привреде и друштвених дјелатности.

“Наш задатак ће бити да у наредном периоду креирамо могуће модалитете и локације реализације овог пројекта.
Иницијална идеја је да локална власт у пројекту учествује кроз додјелу локације и потребних дозвола и документације, као и одређеним финансијским средствима, док би се већи дио изградње и опремања базена финансирао средствима обезбијеђеним кроз донације истакнутих привредника, политичких функционера и других утицајних личности из наше општине и регије.
Финансијска средства ће се прикупљати транспарентно и у склопу посебно организованих донаторских вечери, које ће окупити већ поменуте истакнуте привреднике, политичке функционере и друге утицајне личности”, поручио је Станишић.

Filter 2019