Sat. Oct 31, 2020
ћирилица /latinica

Lutkari iz Niša oduševili mališane u Istočnom Sarajevu

Izvor: SRNA

Glumci Pozorišta lutaka iz Niša oduševili su mališane u Istočnom Sarajevu predstavom “Vuk koji je ispao iz knjige” u režiji Dragoslava Todorovića, a koja je izvedena u okviru 21. Međunarodnog festivala profesionalnih lutkarskih pozorišta za djecu “Lut fest”.

Direktor festivala Vitomir Mitrić rekao je Srni nakon predstave, koja je izvedena sinoć u Kulturnom centru Istočno Novo Sarajevo, da su djeca bila oduševljena pričom o strašnom vuku koji je slučajno ispao iz police sa knjigama u sobi gdje drijema veliki mačak.

– Bježeći od tog mačka, vuk pokušava da se vrati u svoju knjigu, ali se ne uklapa ni u jednu priču. U priču o ovčici Aski, vuk je stigao prerano, potom je napravio zbrku sa staklenom cipelicom u bajci o Pepeljugi, zatim je neslavno prošao u mačevalačkom obračunu iz priče o tri musketara, pa je naljutio barona Minhauzena i zamalo da ga na kraju ne pojede veliki kineski zmaj – i sve to veoma je veselilo mališane koji su uživali u ovoj predivnoj lutkarskoj priči – naveo je Mitrić.

U takmičarskom dijelu programa Festivala večeras će u 18.00 časova u sali Kulturnog centra Istočno Novo Sarajevo predstavu “O nježnosti” izvesti glumci Pozorišta lutaka Mostar.

U pratećem dijelu programa, danas od 10.00 do 12.00 časova planirana je kreativna radionica “Lutka je glumac”, koju vodi Ankica Avramović, dok je za 17.00 časova predviđen onlajn master klas “Lutkarstvo u vrijeme kovida”, koji će putem interneta iz Bugarske voditi poznati režiser i profesor Kostantin Karakostov.

Filter 2019