Thu. Oct 22, 2020
ћирилица /латиница

Луткари из Ниша одушевили малишане у Источном Сарајеву

Извор: СРНА

Глумци Позоришта лутака из Ниша одушевили су малишане у Источном Сарајеву представом “Вук који је испао из књиге” у режији Драгослава Тодоровића, а која је изведена у оквиру 21. Међународног фестивала професионалних луткарских позоришта за дјецу “Лут фест”.

Директор фестивала Витомир Митрић рекао је Срни након представе, која је изведена синоћ у Културном центру Источно Ново Сарајево, да су дјеца била одушевљена причом о страшном вуку који је случајно испао из полице са књигама у соби гдје дријема велики мачак.

– Бјежећи од тог мачка, вук покушава да се врати у своју књигу, али се не уклапа ни у једну причу. У причу о овчици Аски, вук је стигао прерано, потом је направио збрку са стакленом ципелицом у бајци о Пепељуги, затим је неславно прошао у мачевалачком обрачуну из приче о три мускетара, па је наљутио барона Минхаузена и замало да га на крају не поједе велики кинески змај – и све то веома је веселило малишане који су уживали у овој предивној луткарској причи – навео је Митрић.

У такмичарском дијелу програма Фестивала вечерас ће у 18.00 часова у сали Културног центра Источно Ново Сарајево представу “О њежности” извести глумци Позоришта лутака Мостар.

У пратећем дијелу програма, данас од 10.00 до 12.00 часова планирана је креативна радионица “Лутка је глумац”, коју води Анкица Аврамовић, док је за 17.00 часова предвиђен онлајн мастер клас “Луткарство у вријеме ковида”, који ће путем интернета из Бугарске водити познати режисер и професор Костантин Каракостов.

Filter 2019