Thu. Oct 29, 2020
ћирилица /latinica

U Bijeljini nestao kengur

Izvor: Novosti

Kengur Koki Kol, koji je prije gotovo mjesec dana nestao sa ranča porodice Tanasić iz Bijeljine, viđen je prije tri dana.

Ljudi, međutim, nisu uspjeli da mu priđu, da pridobiju njegovo povjerenje i da ga, potom, odvedu do vlasnika.


Omiljena životinja otišla je iz mini-zoološkog vrta Tanasića, koji se nalazi uz samu Drinu, na ulasku u Republiku Srpsku i Bosnu i Hercegovinu, kod restorana “Drinska ruža”. Kengura traže stanovnici Semberije, od najmlađih do najstarijih. Za kratko vrijeme postao je omiljen, pa se o njemu dosta priča, brine, ali se i podgrijava nada da će se, živ i zdrav, vratiti.

-Čim sam čuo da su ga neki ljudi vidjeli, odahnuo sam, jer je to znak da je živ i zdrav – kaže Nikola Tanasić, vlasnik ranča “Tanasić” i malog zoo-vrta u kom su, pored ostalog, tri noja sa različitih dijelova svijeta i lanad.

Kengur se najviše igrao i družio sa lanetom. Nisu mu dobri “saveznici” psi, jer se njih plaši. Nadamo se da će se vratiti. Naš miljenik bi se sigurno vratio, ali ne zna da se vrati na adresu na kojoj je bio. Uz pomoć ljudi, prije svih, lovaca, koje molim iz sveg srca da nam pomognu, vratiće se nama naš Koki Kol.

Naš sagovornik kaže da su se djeca, posetioci zoo-parka, igrala sa životinjama, među kojima je bio i kengur. Sve životinje na ranču su navikle da budu zajedno, što, kako nam je ispričao, nije slučaj u prirodi.

-Kod nas su postigli sjajnu harmoniju na naše i zadovoljstvo naših posetilaca, naročito najmlađih. Djeca uživaju u ovom ambijentu. Dogodilo se, međutim, da su obje kapije ostale otvorene. Kengur je izašao, krenuo dalje i, nažalost, nije znao da se vrati – priča Nikola Tanasić.

– Molimo sve ljude koji mogu da pomognu da nam jave bilo šta o našem kenguru, pa da se, opet, sa njim radujemo kao što je to bilo prije nego što je nestao.


Tanasići su kengura kupili u Češkoj. Na njihovom ranču se potpuno saživio za životinjama, gazdama i mnogobrojnim posjetiocima.

Filter 2019