Wed. Oct 28, 2020
ћирилица /латиница

У Бијељини нестао кенгур

Извор: Новости

Kенгур Kоки Kол, који је прије готово мјесец дана нестао са ранча породице Танасић из Бијељине, виђен је прије три дана.

Људи, међутим, нису успјели да му приђу, да придобију његово повјерење и да га, потом, одведу до власника.


Омиљена животиња отишла је из мини-зоолошког врта Танасића, који се налази уз саму Дрину, на уласку у Републику Српску и Босну и Херцеговину, код ресторана “Дринска ружа”. Kенгура траже становници Семберије, од најмлађих до најстаријих. За кратко вријеме постао је омиљен, па се о њему доста прича, брине, али се и подгријава нада да ће се, жив и здрав, вратити.

-Чим сам чуо да су га неки људи видјели, одахнуо сам, јер је то знак да је жив и здрав – каже Никола Танасић, власник ранча “Танасић” и малог зоо-врта у ком су, поред осталог, три ноја са различитих дијелова свијета и ланад.

Kенгур се највише играо и дружио са ланетом. Нису му добри “савезници” пси, јер се њих плаши. Надамо се да ће се вратити. Наш миљеник би се сигурно вратио, али не зна да се врати на адресу на којој је био. Уз помоћ људи, прије свих, ловаца, које молим из свег срца да нам помогну, вратиће се нама наш Kоки Kол.

Наш саговорник каже да су се дјеца, посетиоци зоо-парка, играла са животињама, међу којима је био и кенгур. Све животиње на ранчу су навикле да буду заједно, што, како нам је испричао, није случај у природи.

-Kод нас су постигли сјајну хармонију на наше и задовољство наших посетилаца, нарочито најмлађих. Дјеца уживају у овом амбијенту. Догодило се, међутим, да су обје капије остале отворене. Kенгур је изашао, кренуо даље и, нажалост, није знао да се врати – прича Никола Танасић.

– Молимо све људе који могу да помогну да нам јаве било шта о нашем кенгуру, па да се, опет, са њим радујемо као што је то било прије него што је нестао.


Танасићи су кенгура купили у Чешкој. На њиховом ранчу се потпуно саживио за животињама, газдама и многобројним посјетиоцима.

Filter 2019