Mon. Oct 26, 2020
ћирилица /латиница

Код 70 особа у Републици Српкој потврђено је присуство вируса корона

Извор: Институт за јавно здравство РС

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедња 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници у Фочи и болницама Св. Врачеви у Бијељини и Св. апостол Лука у Добоју извршено је тестирање 560 лабораторијских узорка, а нови вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 70 особa у Републици Српској.

Ради се о 35 мушких и 35 женских особа, од којих је 23 млађе, 37 средње и 10 особа старије животне доби.Према мјесту пребивалишта, 25 особа је из Бањалуке, по седам из Лакташа и Фоче, шест из Мркоњић Града, по четири из Вишеграда и Добоја, по три из Бијељине и Приједора, по двије из Градишке, Дервенте, Зворника и Српца и по једна из Прњавора, Рибника и Теслића.

У посљедња 24 часа, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављено је пет смртних случајева код којих је потврђено присуство новог вируса корона. Ради се о мушкарцима средње и старије животне доби из Приједора, Прњавора, Рибника, Бањалуке и Српца.До сада је у Републици Српској потврђено 9.267 случајева вируса корона, а преминулo je укупно 307 особa код којих је потврђен тест на нови вирус корона.

У Републици Српској, од новог вируса корона, до сада се опоравило укупно 6.266 особа, а тестирано је укупно 79.091 особа.Укупан број хоспитализованих у Републици Српској је 184, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 58, а у oпштим болницама 126.

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно је 3.102 особа, а надзор је завршен код 60.388 особе

Filter 2019