Mon. Oct 19, 2020
ћирилица /латиница

Пале: Почиње реализација прве фазе пројекта водоснадбијевања Брезовица

Извор: Срна

Општина Пале и овдашње предузеће “Водовод и канализација” ове седмице потписаће уговор о изградњи резервоара на локалитету Брезовице, чиме ће бити започета реализација пројекта водоснабдијевања овог насеља.

На тај начин, наглашавају у општини Пале, отклањају се све недоумице у смислу “ко, када и како ће градити овај водоводни систем”.

Начелник општине Пале Бошко Југовић изјавио је Срни да је недостатак уредног водоснабдијевања Брезовица проблем који траје већ три деценије и да су били безуспјешни сви досадашњи покушаји да се ријеши, јер се у пракси потврдило да издашност постојећег изворишта не може да обезбиједи довољне количине воде за све потенцијалне кориснике на овом подручју.

“Од почетка мог мандата на функцији начелника општине Пале посвећен сам рјешавању овог виталног проблема за становнике Брезовица и послије озбиљних и обимних анализа дошли смо до адекватног техничког рјешења и израдили главни пројекат којом је дефинисано постављање пумпних станица и изградња новог резервоара, што ево и започињемо”, истакао је Југовић.

Он је појаснио да је вриједност цјелокупног пројекта процијењена на 350.000 КМ, те да ће бити реализован у двије фазе – прва подразумијева изградњу резервоара до краја ове грађевинске сезоне, док ће у другој фази, већ на прољеће наредне године, бити реализовани сви преостали радови.

“Општина Пале обезбиједила је новац за изградњу резервоара, а у буџету за наредну годину биће предвиђена средства која су потребна да се овај важан пројекат реализује у цјелости”, рекао је Југовић.

Он је додао да се општина обратила за подршку и Републичком секретаријату за расељена лица и миграције, који за реализацију оваквих пројеката одобрава средства у максималном износу до 40.000 марака.

У општини Пале су увјерени да ће реализација новог пројекта, који прати до детаља разрађена техничка документација, отклонити све недостатке и становницима Брезовица након дугогодишњег чекања омогућити потпуно уредно водоснабдијевање током цијеле године.

Filter 2019