Sat. Oct 31, 2020
ћирилица /латиница

Стефан Новаковић се вратио кући

Извор: Катера

Дјечак Стефан Новаковић (2) из Источног Сарајева, који је оперисан у Турској, вратио се својој кући, саопштено је из групе за помоћ овом дјечаку на “Фејсбуку”.

У групи се наводи да је период иза овог малишана био изузетно тежак, али и мјесеци који слиједе за њега ће сада бити прави изазов због онога што га очекује, као што су контроле у Турској и наставак лијечења у Републици Српској.

– Уз одлазак на контроле у Турску, очекује нас наставак лијечења у Републици Српској, гдје ће поред свих неопходних терапија, проћи физикалне и све друге третмане, како би оздравио, проходао и живио срећније и здравије дјетињство – наводи се у овој групи.

Из групе кажу да велику захвалност дугују Фонду солидарности “Душа дјеце” и директорици Јасминки Вучковић, јер упркос свим напорима, родитељи овог дјечака не би могли обезбједити довољно новца за операцију и третмане у Турској.

– Хвала од срца свим добрим, драгим и хуманим људима, који су помогли да Стефо дође до свих прегледа и терапија које су му неопходне, како до сада тако и убудуће – наводи се на “Фејсбук” групи за помоћ Стефану Новаковићу.

Стефан Новаковић је оперисан у Турској због ријетког неуролошког поремећаја – опсоклонус миоклонус, узрокованог тумором на кичменој мождини.

Filter 2019