Tue. Oct 20, 2020
ћирилица /latinica

PALE: Doktor Blagojević održao edukativno predavanje

Autor: FILTER/V.Č.

Sinoć je u Palama, dr Predrag Blagojević održao edukativno predavanje na temu prevencije i prepoznavanja problema sa štitnom žlijezdom kao i o karcinomu dojke. Predavanje je održano u organizaciji Aktiva žena DEMOS-a OO Pale.

Karcinom dojke kao i poremećaj rada štitne žlijezde najučestaliji su zdravstveni problemi kod velikog broja žena. Nezdrav način savremenog života, loša ishrana i stres doprinose raznim oboljenjima, te je tako sve veći broj žena, ali i muškaraca, koji imaju problema sa radom štitne žlijezde.

-U skladu sa strategijom DEMOS-a koja ide dalje od naših konkurenata, ne borimo se samo za glasove i za mjesta, borimo se za bolje sutra. U dogovoru sa ostalim stranačkim kolegama obavili smo edukaciju našeg ljepšeg dijela stranke. Ako večeras bilo koja osoba ovdje prisutna nešto nauči i samim tim uoči ranije problem te tako spasi sebi život, onda je ovo predavanje vrijedilo-izjavio je dr Predrag Blagojević.


-Zbog povećanja stresa u svakodnevnom životu, stavljen je akcenat na ove uvijek aktuelne i zanimljive teme- poremećaj štitne žlijezde i karcinom dojke, koji predstavlja globalni javno-zdravstveni problem ne samo zbog činjenice da bolest ima epidemijske razmjere, već zato što njene posljedice pogađaju praktično sve segmente društva. žena je bliskija sa djecom, preuzima više obaveza u kući i u emocionalnom smislu osjetljivija, samim tim i podložnija riziku od oboljevanja-naglasila je Radmila Veselinović, predsjednica Aktiva žena DEMOS-a OO Pale.

-Organizovanjem ovakvog predavanjem želimo da probudimo svijest kod žena da preventivno vode računa o svom zdravlju, ali i da damo podršku svim ženama koje su oboljele. Zdrava žena je zdrava porodica, mi kao društvo treba da posvetimo više pažnje edukaciji žena kroz organizovanje ovakvih i sličnih predavanja. Slijedi nam oktobar mjesec koji se obilježava kao mjesec podizanja svijesti u borbi protiv karcinoma dojke, pa se nadam da će i druge organizacije organizovati slične aktivnosti, a sve sa ciljem veće prevencije. Sve se stranke pretežno bave infrastrukturom, dok zdravljem ljudi, pogotovo žena rijetko koja, a to nam je ipak najvažnije. Zdrvo društvo, zdrava žena, zdrava porodica treba da nam budu na prvom mjestu-zaključila je Mladenka Santrač, predsjednica udruženja žena Viktorija.

Filter 2019