Sat. Oct 31, 2020
ћирилица /латиница

ПАЛЕ: Доктор Благојевић одржао едукативно предавање

Аутор: ФИЛТЕР/В.Ч.

Синоћ је у Палама, др Предраг Благојевић одржао едукативно предавање на тему превенције и препознавања проблема са штитном жлијездом као и о карциному дојке. Предавање је одржано у организацији Актива жена ДЕМОС-а ОО Пале.

Карцином дојке као и поремећај рада штитне жлијезде најучесталији су здравствени проблеми код великог броја жена. Нездрав начин савременог живота, лоша исхрана и стрес доприносе разним обољењима, те је тако све већи број жена, али и мушкараца, који имају проблема са радом штитне жлијезде.

-У складу са стратегијом ДЕМОС-а која иде даље од наших конкурената, не боримо се само за гласове и за мјеста, боримо се за боље сутра. У договору са осталим страначким колегама обавили смо едукацију нашег љепшег дијела странке. Ако вечерас било која особа овдје присутна нешто научи и самим тим уочи раније проблем те тако спаси себи живот, онда је ово предавање вриједило-изјавио је др Предраг Благојевић.


-Због повећања стреса у свакодневном животу, стављен је акценат на ове увијек актуелне и занимљиве теме- поремећај штитне жлијезде и карцином дојке, који представља глобални јавно-здравствени проблем не само због чињенице да болест има епидемијске размјере, већ зато што њене посљедице погађају практично све сегменте друштва. жена је блискија са дјецом, преузима више обавеза у кући и у емоционалном смислу осјетљивија, самим тим и подложнија ризику од обољевања-нагласила је Радмила Веселиновић, предсједница Актива жена ДЕМОС-а ОО Пале.

-Организовањем оваквог предавањем желимо да пробудимо свијест код жена да превентивно воде рачуна о свом здрављу, али и да дамо подршку свим женама које су обољеле. Здрава жена је здрава породица, ми као друштво треба да посветимо више пажње едукацији жена кроз организовање оваквих и сличних предавања. Слиједи нам октобар мјесец који се обиљежава као мјесец подизања свијести у борби против карцинома дојке, па се надам да ће и друге организације организовати сличне активности, а све са циљем веће превенције. Све се странке претежно баве инфраструктуром, док здрављем људи, поготово жена ријетко која, а то нам је ипак најважније. Здрво друштво, здрава жена, здрава породица треба да нам буду на првом мјесту-закључила је Младенка Сантрач, предсједница удружења жена Викторија.

Filter 2019