Tue. Oct 20, 2020
ћирилица /латиница

Општина Пале суфинансира набавку механизације за пољопривреднике

Фото: СРНА

Аутор: ФИЛТЕР/ М.К.

Начелник општине Пале Бошко Југовић потписао је данас уговоре са 69 корисника подстицаја који су остварили право на суфинансирање набавке пољопривредне механизације и прикључака. Општина ће са 60 хиљада марака суфинансирати набавку механизације.

Пољопривредници ће добити 50 одсто средстава из буџета општине за набавку пољопривредних машина и прикључака. За ту намјену издвојено је 60 хиљада марака а биће суфинансирана набавка 40 пољопривредних машина и 29 прикључака.

“Општина финансира 50 одсто трошкова набавке тих машина и прикључака. Исплата ће бити по подношењу рачуна, односно приликом куповине корисници подносе рачун и општина на њихов рачун пребацује 50 одсто вриједности машина. Прошле године смо имали 20 подстицаја, ове године је то 69“, рекао је Бошко Југовић, начелник општине Пале.

„Ово је круна подршке пољопривредницима у овој години. Имали смо до сада подршку кроз дођелу пластеника, јуница, откуп млијека, а подржавали смо и пчеларе. Био сам у контакту са свим овим људима и видио да им подстицаји много значе“, додао је Игор Иконић, начелник Одјељења за привреду и друштвене дјелатности

Неки од критеријума на основу којих су рангирани пољопривредници који су добили подстицају су да ли имају своје или земљиште које користе, социјални статус, те да ли имају регистровано пољопривредно газдинство.
Kорисник подстицаја Славко Васић планирао је да набави мотокултиватор. Захвалио је руководству општине Пале на томе што су, како наводи, процијенили потребу за оваквим подстицајем.

„Нама као пољопривредницима и људима који желе да одржавају своја имања, механизација значи. Ако ништа да задржимо и мало побољшамо своје финансије.“

Filter 2019