Sun. Oct 25, 2020
ћирилица /латиница

Подгорица: Постигнут договор о формирању власти

Извор: Независне

Челници све три опозиционе листе у Црној Гори потврдили су да је постигнут договор о формирању нове Владе.

Они су на данашњој конститутивној сједници Скупштине подржали приједлог да нови премијер буде Здравко Кривокапић, а предсједник парламента Алекса Бечић.

Милан Кнежевић из Демократског фронта најприје се изненада обратио на почетку засједања конститутивне сједнице Скупштине Црне Горе и нагласио да су сагласни да Алекса Бечић буде предсједник Скупштине Црне Горе, Здравко Кривокапић мандатар будуће Владе.

“Нас не интересују фотеље, интересује нас само будућност Црне Горе и свих њених народа”, казао је Кнежевић.

Председавајући Миодраг Лекић је позвао да се достави писани приједлог десет посланика, како би се изјаснили о приједлогу ДФ-а.

Лидер коалиције “Црно на бијело” Дритан Абазовић рекао је да је приједлог ДФ-а апсолутно прихватљив за ту коалицију и поручио да остаје “човјек од ријечи”.

“Ако се задовоље пословничке форме, можемо да приступимо избору предсједника скупштине из редова Демократа, Алексе Бечића, а да након тога формализујемо и кандидатуру за новог мандатара”, казао је Абазовић.

Бечић је казао да посланици ЗБЦГ и “Црно на бијело” имају апсолутну подршку и спремност коалиције “Мир је наша нација” уколико сматрају да треба формализовати избор за предсједника Скупштине на начин како су предложили и да су спремни ставити потписе на предлог да Кривокапић буде мандатар.

Лекић је након његовог излагања дао паузу, преносе Вијести.

Filter 2019