Wed. Oct 28, 2020
ћирилица /латиница

Тврдимићи – будући туристички центар добија све више садржаја

Аутор: ФИЛТЕР/ М.К.

Развој спортско – рекреативне зоне на Тврдимићима у Источном Новом Срајеву почео је прије неколико година изградњом ловачког дома. У 2018. завршен је отворени амфитеатар „Бели вук“. То је био почетак за плански развој Тврдимића, а крајњи циљ је да Тврдимићи буду покретач развоја туризма у овом дијелу Источног Сарајева.

Данас се на овој локацији завршава други ловачки дом, постављен је мобилијар за дјечје игралиште, набављена бицикла за изнајмљивање. Посебна атракција је терен са вјештачком травом на 1 000 метара надморске висине. И то је само почетак.

Ових дана почела је изградња приступног пута у дужини од 600 метара. Предвиђена је и изградња тротоара, а ова саобраћајница ће омогућити лакши приступ локацији која постаје све чешћи избор наших суграђана за једнодневне излете у природу.

Планови за развој су амбициозни – предвиђају викенд насеље, хотел, мотеле.

Изградња викенд насеља са 55 типских кућа почеће ускоро. Јавни позив за избор стратешког партнера је завршен, па се очекује јавни позив за будуће власнике викенд кућа. Јавно-приватним партнерством градиће се три типа викенд кућа, а крајњи купци моћи ће да бирају квадратуру и сами раде унутрашње уређење објекта.

„На прошлој сједници Скупштине општине донијели смо одлуку, а након проведеног поступка, да то буде предузеће „Аквамонтмерц“ из Источног Сарајева. Они ће бити стратешки партнер у изградњи кућа. Ради се о компанији која на подручју општине у току године изгради највише станова. У питању је озбиљна фирма и мислим да ћемо овим додатно упослити домаћу оперативу. Главни пројекти за сва три типа викендица од 50, 80 и 110 м2 су завршена. Мислим да ћемо у току октобра расписати први јавни позив за продају локација“, појашњава Љубиша Ћосић, начелник општине Источно Ново Сарајево.

Цијена м2 биће 960 KМ и купац ће добити објекат у тзв „рау-бау фази“. То значи да ће бити покривен и затворен са завршеним спољашњим радовима.

Уз изградњу викенд насеља планирано је још неколико објеката, међу којима су један већи хотел и два мања угоститељска објекта. Усвојеним планом предвиђено је додатно уређење и проширење стаза за шетњу и бициклизам. Овдје ће се радити и адреналински парк са зип-лајном.

Начелник општине, не откривајући много детаља, најављује и интересантан зимски садржај за дјецу. О томе ће, поручује, више ријечи бити у наредним седмицама.

Filter 2019