Thu. Oct 22, 2020
ћирилица /латиница

Миовчић: Ситуација нешто боља, али и даље неповољна

Извор: Срна

Епидемиолошка ситуација у вези са вирусом корона на подручју Сарајевско-романијске регије нешто је боља него у претходном периоду, али да је и даље неповољна, рекао је Срни руководилац Регионалне канцеларије Института за јавно здравство Српске Владо Миовчић.

Миовчић је прецизирао да је тренутно под здравственим надзором Регионалне канцеларије Института 186 лица, док је укупан број лица који је прошао надзор на подручју Сарајевско-романијске регије близу пет хиљада.

“Укупно позитивних до сада на нашој регији имамо 813, од којих се опоравило 86 одсто, а тренутно су активна 94 случаја”, рекао је Миовчић, наводећи да је највише заражених регистровано на подручјима која покривају домови здравља Пале и Источно Ново Сарајево.

Према његовим ријечима, од укупног броја заражених преминуло је два одсто, а највише на подручју Пала – 10.

Он је додао да је, према посљедњим подацима, у Болници “Србија” у Источном Сарајеву хоспитализовано шест лица заражених вирусом корона, што је мање него у претходном периоду.

“Вирус је и даље у заједници и имамо локалну трансмисију, тако да се нови случајеви не могу повезати са постојећим”, нагласио је Миовчић.

Наводећи да има довољно тестова за вирус корона, он је подсјетио да се тестирања врше у складу са протоколом за лабораторијско тестирање, те да се узорци узимају у установама примарне и секундарне здравствене заштите, као и Регионалног центра у Источном Сарајеву.

Filter 2019