Mon. Oct 26, 2020
ћирилица /латиница

Додик писао Трампу

Извор: СРНА

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је да је америчког предсједника Доналда Трампа информисао у писму о актуелној ситуацији у БиХ, јер сматра значајним да он и његови сарадници буду обавијештени о томе на који начин се у БиХ одвија ситуација.

Додик је рекао да је веома важно разумјети да у Америци постоји политика предсједника, коју је подржавао од почетка, а то је политика немијешања у унутрашње ствари других земаља.

Додик је напоменуо да тамо постоји оно што ни сам Трамп није успио да побиједи, а то је дубока држава у Америци, која је остатак претходних власти.

– У том погледу желимо да избјегнемо да будемо колатерална штета неистина или домунђавања тих разних остатака такозване “дубоке државе” и мислимо да је веома важно да Трамп и његови најближи људи буду обавијештени о томе на који начин се овдје одвија ситуација – рекао је Додик јуче у Бањалуци.

Он је напоменуо да је више пута писао Трампу и да ће наставити да му пише, а одговор на та писма су понашање, ставови, те све мање мијешање странаца у БиХ.

Filter 2019