Sat. Oct 31, 2020
ћирилица /latinica

Pomozimo Vanji Mirković; uskoro dostupan račun za BiH, kao i MTEL broj

Humanitarna fondacija BUDI HUMAN – Aleksandar Šapić prikuplja novčana sredstva za Paljanku Vanju Mirković, rođenu 1996. godine.

Vanji je dijagnostifikovan Ewing sarkom tumor u junu 2017. godine, a tada je imala nepunu 21 godinu.

„Njena borba traje pune tri godine u nadi da će se potpuno oporaviti. Pored nevjerovatne volje, nade i snage ove djevojke, potrebno je sakupiti novac za nastavak liječenja u inostranstvu“, istaknuto je na sajtu Fondacije.

Sredinom 2017. godine prošla je kroz pet ciklusa hemoterapija, zatim operaciju butne kosti na kojoj joj se nalazio tumor, pa opet osam ciklusa terapija na onkologiji u Beogradu. Nakon šest mjeseci, bolest se vratila u vidu metastaza na više dijelova tijela.

Tumor se pojavio na mozgu, plućima i butini, odakle je bolest i krenula. Urađena je još jedna operacija na butini, zatim tri ciklusa hemoterapija, pa i još jedna operacija. Zatim je uslijedilo zračenje mozga, pa zračenje desne butine i karlice.

U decembru 2019. godine je išla na gama nož na Kliničkom centru Srbije kako bi se odstranile promjene na mozgu. Zatim su se pojavile metapromjene na kičmi i tad je primala šest ciklusa hemoterapije i zračenje kičme i karlice. Da bi se nakon svega tumor progresivno pojavio na svenoidnoj kosti u glavi i uništio očni nerv i životno je ugrožava.

Vanja je trenutno na zahvatu na X nožu u Kliničkom centru Srbije kako bi se uklonio tumor sa glave. Po preporuci onkologa jedino rješenje je ispitivanje njenih tumorskih ćelija i određivanje ciljane terapije (imunološke, biološke) da bi se bolest pobijedila ili stavila pod kontrolu, kako bi Vanja mogla da nastavi normalan život.

Vanji su neophodna sredstva za nastavak liječenja u Srbiji, a kasnije i u inostranstvu, zatim za medikamente, suplemente, medicinski potrošni materijal, dijagnostičke i kontrolne preglede, laboratorijske analize, kao i za smještaj i putne troškove.

Za sada je moguće izvršiti uplate na dinarski i devizni račun, međutim, uskoro bi trebalo da bude aktiviran i MTEL broj, kao i račun dostupan za uplate lica iz BiH.

Za Vanjin život! Budimo humani!

Pomozimo Vanji!

Slanjem SMS poruke: Upišimo 867 i pošaljimo SMS na 3030

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišimo human867 i pošaljimo SMS na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-6000000766190-88

Uplatom na devizni račun: 160600000076619282

IBAN: RS35160600000076619282

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Uplatom platnim karticama putem linka: E-doniraj

Uplatom sa vašeg PayPal naloga putem linka: PayPal

Filter 2019