Tue. Oct 20, 2020
ћирилица /латиница

Помозимо Вањи Мирковић; ускоро доступaн рачун за БиХ, као и МТЕЛ број

Хуманитарна фондација БУДИ ХУМАН – Александар Шапић прикупља новчана средства за Паљанку Вању Мирковић, рођену 1996. године.

Вањи је дијагностификован Ewing sarkom tumor у јуну 2017. године, a тада је имала непуну 21 годину.

„Њена борба траје пуне три године у нади да ће се потпуно опоравити. Поред невjероватне воље, наде и снаге ове дјевојке, потребно је сакупити новац за наставак лијечења у иностранству“, истакнуто је на сајту Фондације.

Средином 2017. године прошла је кроз пет циклуса хемотерапија, затим операцију бутне кости на којој јој се налазио тумор, па опет осам циклуса терапија на онкологији у Београду. Након шест мјесеци, болест се вратила у виду метастаза на више дијелова тијела.

Тумор се појавио на мозгу, плућима и бутини, одакле је болест и кренула. Урађена је још једна операција на бутини, затим три циклуса хемотерапија, па и још једна операција. Затим је услиједило зрачење мозга, па зрачење десне бутине и карлице.

У децембру 2019. године је ишла на гама нож на Клиничком центру Србије како би се одстраниле промјене на мозгу. Затим су се појавиле метапромјене на кичми и тад је примала шест циклуса хемотерапије и зрачење кичме и карлице. Да би се након свега тумор прогресивно појавио на свеноидној кости у глави и уништио очни нерв и животно је угрожава.

Вања је тренутно на захвату на X ножу у Клиничком центру Србије како би се уклонио тумор са главе. По препоруци онколога једино рјешење је испитивање њених туморских ћелија и одређивање циљане терапије (имунолошке, биолошке) да би се болест побиједила или ставила под контролу, како би Вања могла да настави нормалан живот.

Вањи су неопходна средства за наставак лијечења у Србији, а касније и у иностранству, затим за медикаменте, суплементе, медицински потрошни материјал, дијагностичке и контролне прегледе, лабораторијске анализе, као и за смјештај и путне трошкове.

За сада је могуће извршити уплате на динарски и девизни рачун, међутим, ускоро би требало да буде активиран и МТЕЛ број, као и рачун доступан за уплате лица из БиХ.

За Вањин живот! Будимо хумани!

Помозимо Вањи!

Слањем СМС поруке: Упишимо 867 и пошаљимо СМС на 3030

Слањем СМС поруке из Швајцарске: Упишимо human867 и пошаљимо СМС на 455

Уплатом на динарски рачун: 160-6000000766190-88

Уплатом на девизни рачун: 160600000076619282

IBAN: RS35160600000076619282

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Уплатом платним картицама путем линка: Е-донирај

Уплатом са вашег PayPal налога путем линка: PayPal

Filter 2019