Thu. Oct 22, 2020
ћирилица /латиница

Пале: Без заразе код запослених и корисника дома “Натура”

Извор: Срна

Ретестирањем је утврђено да корисници и запослени у Дому за старија лица “Натура” на Палама, њих око 80, нису заражени вирусом корона, те ова установа од данас поново почиње да ради.

Вршилац дужности директора “Натуре” Бојан Марковић рекао је Срни да су ова лица без знакова који би указивали на инфективна обољења, те да им је Институт за јавно здравство Републике Српске јутрос дао сагласност за пријем нових корисника у Дом, чији је рад дужи период био обустављен због појаве епидемије.

“Од данас крећемо да радимо”, истакао је Марковић и изразио наду да ће ускоро бити омогућено и родбини да посјећује ближње у Дому, уз физичку дистанцу и употребу маски и рукавица.

Он је истакао да је од почетка епидемије свакодневно вршена дезинфекција просторија Дома, као и појачана контрола и хигијена прехрамбених намирница и режим послуживања оброка током цијелог дана.

Марковић је додао да су се заражени корисници налазили на посебном одјељењу, док су они са тежим и непредвидивим компликацијама лијечени у Болници “Србија” у Источном Сарајеву, а запослени су били у кућној изолацији.

Према његовим ријечима, примјеном прописаних мјера од Института за јавно здравство и свакодневним мониторингом корисника, уз љекарски надзор са клиничким терапијским протоколом, опоравак у условима изолације протекао је уредно.

Filter 2019