Thu. Oct 29, 2020
ћирилица /латиница

Источна Илиџа: Општина суфинансира специјализацијy још једног доктора

Извор: Срна

Начелник општине Источна Илиџа Маринко Божовић потписао је данас уговор о додјели новчаних средстава за суфинансирање трошкова специјализације и стручног усавршавања једног доктора запосленог у Болници “Србија”.

Ријеч је о докторици Драгани Тешановић, која је специјализант из области неурологије, а Општина Источна Илиџа ће њено стручно усавршавање суфинансирати у износу од 3.000 КМ, саопштено је из Општине.

“Свака локална заједница мора да пронађе начин да улаже у нови, стручни кадар, како бисмо омогућили младим љекарима прилику да се усавршавају и стечено знање примијене у нашем граду и општини”, рекао је Божовић.

Тешановићева је истакла да подршка локалне заједнице значи много младим љекарима, те да себе и у будућности види у овом граду.

“Општина Источна Илиџа је једина локална заједница у саставу града Источно Сарајево која издваја средства за стручна усавршавања љекара”, наводи се у саопштењу.

Осим Тешановићеве, у протеклом периоду је омогућено суфинансирање трошкова специјализације за три доктора запослена у Болници “Србија”.

Filter 2019