Thu. Oct 29, 2020
ћирилица /latinica

Stanišić pokreće inicijativu za izgradnju otvorenog bazena u Palama

“Ova godina nas je zatekla nespremne za sve ono što nam je donijela. Poremetila nam je planove, navike, pa čak i poglede na svijet. Distancirala nas jedne od drugih na jedan način, dok nas je na drugi više nego ikad usmjerila jedne na druge i na našu okolinu.”

Ovako počinje otvoreno pismo sugrađanima Aco Stanišić, nastavljajući sa obrazloženjem inicijative o izgradnji otvorenog bazena.

“Sve te promjene donijele su nam mnogo lošeg – lošije poslovne rezultate, otkazana putovanja i još mnogo toga drugog. Ipak, donijele su i nešto dobro, a to je da spoznamo sve one potencijale kojima smo okruženi, a koje smo do tada zanemarivali. Jahorina, Vrelo Miljacke, Crvene stijene i druge prirodne ljepote našeg kraja vrvile su ovih mjeseci od domaćih turista, a i mi smo tamo provodili više vremena nego ranije.

U svemu tome mogli smo uvidjeti i šta nam to nedostaje i kako dodatno možemo unaprijediti rekreativne i turističke sadržaje u našoj opštini, kako bismo našim sugrađanima, ali i turistima, imali šta ponuditi”, navodi Stanišić.

Zbog svega toga će, kaže, pokrenuti inicijativu za izgradnju otvorenog bazena na Palama.

“U narednom periodu oformiću Inicijativni odbor za realizaciju ovog projekta, zatražiti od opštinske uprave lokaciju i potrebnu dokumentaciju, te organizovati nekoliko donatorskih večeri za privrednike, političke funkcionere i druge uticajne ličnosti sa Pala i iz naše regije, kako bismo prikupili određena finansijska sredstva i na ovaj način omogućili realizaciju ovog projekta.

“Vjerujem da će inicijativa naići na pozitivan odjek kod onih koji su u mogućnosti da finansijski pomognu njenoj realizaciji, a ukoliko do toga ipak ne dođe – kao inicijator ideje, sam ću iznaći način da završimo izgradnju otvorenog bazena na Palama”, zaključuje Stanišić.

Filter 2019