Thu. Oct 29, 2020
ћирилица /латиница

Станишић покреће иницијативу за изградњу отвореног базена у Палама

“Ова година нас је затекла неспремне за све оно што нам је донијела. Пореметила нам је планове, навике, па чак и погледе на свијет. Дистанцирала нас једне од других на један начин, док нас је на други више него икад усмјерила једне на друге и на нашу околину.”

Овако почиње отворено писмо суграђанима Ацо Станишић, настављајући са образложењем иницијативе о изградњи отвореног базена.

“Све те промјене донијеле су нам много лошег – лошије пословне резултате, отказана путовања и још много тога другог. Ипак, донијеле су и нешто добро, а то је да спознамо све оне потенцијале којима смо окружени, а које смо до тада занемаривали. Јахорина, Врело Миљацке, Црвене стијене и друге природне љепоте нашег краја врвиле су ових мјесеци од домаћих туриста, а и ми смо тамо проводили више времена него раније.

У свему томе могли смо увидјети и шта нам то недостаје и како додатно можемо унаприједити рекреативне и туристичке садржаје у нашој општини, како бисмо нашим суграђанима, али и туристима, имали шта понудити”, наводи Станишић.

Због свега тога ће, каже, покренути иницијативу за изградњу отвореног базена на Палама.

“У наредном периоду оформићу Иницијативни одбор за реализацију овог пројекта, затражити од општинске управе локацију и потребну документацију, те организовати неколико донаторских вечери за привреднике, политичке функционере и друге утицајне личности са Пала и из наше регије, како бисмо прикупили одређена финансијска средства и на овај начин омогућили реализацију овог пројекта.

“Вјерујем да ће иницијатива наићи на позитиван одјек код оних који су у могућности да финансијски помогну њеној реализацији, а уколико до тога ипак не дође – као иницијатор идеје, сам ћу изнаћи начин да завршимо изградњу отвореног базена на Палама”, закључује Станишић.

Filter 2019