Wed. Sep 30, 2020
ћирилица /latinica

Izvode radove bez ikakvog uvida u raspored vodovodnih cijevi

Izvor: KP ”Vodovod i kanalizacija” A.D. Istočno Sarajevo

Saopštenje prenosimo u cjelosti.

“Shodno problemima u vodosnabdijevanju na području dijela opštine Istočno Novo Sarajevo u prethodna 3 vikenda, dužnost i obaveza KP ”Vodovod i kanalizacija” je da korisnike svojih usluga na ovom području informiše o sljedećem: 29.avgusta (lokalitet Pavlovca), 5.septembra (Ul. Mome Kapora) i 13.septembra (Ul. Stefana Nemanje) došlo je do presjecanja vodovodnih cijevi.
Napomnjemo da je prilikom izvođenja bilo kakvih građevinskih radova kakvi su vršeni u prethodnom periodu, neophodno pribaviti saglasnosti nadležnih komunalnih preduzeća – u sva 3 slučaja od “Vodovoda i kanalizacije” nisu tražene bilo kakve saglasnosti.

Takođe je neophodno pri samom projektovanju i usklađivanju Urbanističko tehničkih uslova zatražiti od komunalnih preduzeća da ucrtaju svoje instalacije te daju mišljenje na projektno rješenje – u sva 3 slučaja Vodovod nije kontaktiran.

I pored navedenog, službenici “Vodovoda i kanalizacije” stoje uvijek na raspologanju da pri gradnji izvođači pozovu nadležnu službu našeg Preduzeća da na terenu obilježi svoje instalacije – u sva 3 slučaja niko nas nije kontaktirao. U krajnjem slučaju, ukoliko izvođač radova ne želi da kontaktira Vodovod (što po zakonu mora) može većinu podataka o vodovodnoj mreži dobiti iz nadležnog katastra a koliko je nama poznato u sva 3 slučaja katastar nije kontaktiran.


U sva tri slučaja smo obavjestili nadležnu opštinsku službu i komunalnu policiju koja je postupila po zakonu i izvršila uviđaj shodno svojim nadležnostima. Pravna služba “ Vodovoda I kanalizacije” će nakon dobijenih službenih zabilješki te nakon svih prijava građana i pravnih lica sa odštetnim zahtjevima odlučiti na koji način će dalje postupati kako bi se nadoknadila učinjena šteta.”

Filter 2019