Sat. Sep 26, 2020
ћирилица /латиница

Изводе радове без икаквог увида у распоред водоводних цијеви

Извор: КП ”Водовод и канализација” А.Д. Источно Сарајево

Саопштење преносимо у цјелости.

“Сходно проблемима у водоснабдијевању на подручју дијела општине Источно Ново Сарајево у претходна 3 викенда, дужност и обавеза КП ”Водовод и канализација” је да кориснике својих услуга на овом подручју информише о сљедећем: 29.августа (локалитет Павловца), 5.септембра (Ул. Моме Капора) и 13.септембра (Ул. Стефана Немање) дошло је до пресјецања водоводних цијеви.
Напомњемо да је приликом извођења било каквих грађевинских радова какви су вршени у претходном периоду, неопходно прибавити сагласности надлежних комуналних предузећа – у сва 3 случаја од “Водовода и канализације” нису тражене било какве сагласности.

Такође је неопходно при самом пројектовању и усклађивању Урбанистичко техничких услова затражити од комуналних предузећа да уцртају своје инсталације те дају мишљење на пројектно рјешење – у сва 3 случаја Водовод није контактиран.

И поред наведеног, службеници “Водовода и канализације” стоје увијек на распологању да при градњи извођачи позову надлежну службу нашег Предузећа да на терену обиљежи своје инсталације – у сва 3 случаја нико нас није контактирао. У крајњем случају, уколико извођач радова не жели да контактира Водовод (што по закону мора) може већину података о водоводној мрежи добити из надлежног катастра а колико је нама познато у сва 3 случаја катастар није контактиран.


У сва три случаја смо обавјестили надлежну општинску службу и комуналну полицију која је поступила по закону и извршила увиђај сходно својим надлежностима. Правна служба “ Водовода И канализације” ће након добијених службених забиљешки те након свих пријава грађана и правних лица са одштетним захтјевима одлучити на који начин ће даље поступати како би се надокнадила учињена штета.”

Filter 2019