Mon. Nov 30, 2020
ћирилица /латиница

За запошљавање одобрено додатних шест милиона конвертибилних марака

Извор: СРНА

Завод за запошљавање Републике Српске у сарадњи са Владом обезбиједио је додатних скоро шест милиона КМ за програме запошљавања, чиме ће, уз већ раније планираних 10,9 милиона КМ, бити запослено 3.300 лица, рекао је данас директор Завода Мирослав Вујичић.

Он је рекао да су додатна средства у износу од 5.973.306 КМ обезбјеђена због повећане потражње за програмима Завода, те да је на тај начин обезбјеђено укупно 16,9 милиона КМ у односу на планираних 10,9 милиона КМ.

Вујичић је, након сједнице Управног одбора Завода, рекао новинарима да ће повећањем ових средстава умјесто планираних 2.200 бити запослено 3.300 лица кроз програме које финансира Завод.

Он је нагласио да је Управни одбор Завода данас донио одлуку о проширењу програма запошљавања приправника са 700 на 800 лица, као и програма “Заједно до посла”, који се односи на запошљавање дјеце погинулих бораца, демобилисаних бораца и ратних војних инвалида.

“У овом програму смо одобрили све пристигле захтјеве који су испуњавали услове и умјесто планираних 190 лица запослили смо 550 лица из категорије дјеце погинулих бораца, демобилисаних бораца и ратних војних инвалида”, рекао је Вујичић.

Он је нагласио да ће Завод, заједно са са Владом Српске, на некој од наредних једница Управног одбора проширити и овај програм и из категорије породица демобилисаних бораца и дјеце погинулих бораца запослити више од 1.000 лица.

“Опредјељење Владе Републике Српске је да се овај програм прошири”, додао је Вујичић.

Он је навео да се на евиденцији Завода налази 1.000 дјеце погинулих бораца, од којих 102 немају одрађен приправнички стаж.

“Сви они могу бити запослени кроз програм Завода, а послодавци се могу пријавити на програм који ће бити расписан у наредним данима и аплицирати за запошљавање те категорије”, рекао је Вујичић

Filter 2019