Sun. Sep 27, 2020
ћирилица /latinica

ISTOČNA ILIDŽA: Osuda prijetnje upućene Vladimiru Ćosoviću

Izvor: SRNA

Predsjednik Opštinskog odbora /OO/ SNSD-a Istočna Ilidža Miroslav Vujičić najoštrije je osudio prijetnje aktiviste PDP-a upućene članu Opštinskog odbora, odborniku i potpredsjedniku Skupštine opštine Istočna Ilidža Vladimiru Ćosoviću.

Vujičić je rekao da ovo, nažalost, nisu prve prijetnje u ovom predizbornom periodu, nego je ovo jedan u nizu događaja.

“Do sada smo ćutali, međutim, moramo izaći u javnost kako bi reagovali i nadležni policijski organi, a sve s ciljem zaštite građana Istočne Ilidže“, izjavio je novinarima Vujičić, koji je i poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

On je rekao da je nedopustivo da odborniku koji iznosi političke stavove prijeti bilo ko u 21. vijeku jer ovo “nije Sjeverna Koreja”, te pozvao “sve na normalan rad i da svi izađu sa idejama, koje će građani ocijeniti i prepoznati ko je bolji i to vrednovati na izborima 15. novembra”.

“Mi nećemo dozvoliti da bilo ko prijeti bilo kome u Istočnoj Ilidži”, naglasio je Vujičić i iskazao podršku Ćosoviću u daljem radu.

Ćosović je pozvao sve političke partije na fer i korektnu borbu na izborima.

“Najviše me iznenadilo da u ovakvim radnjama učestvuju mladi. Nalogodavcima ovakvih stvari poručujem da truju narod, međusobno sukobljavaju omladinu, te da nemaju prave ideje, što dokazuju kroz političku aktivnost. Ako je ovo plan i program aktivista PDP-a za buduću kampanju, onda ćete sami sebe da izbrišete sa političke scene“, poručio je Ćosović.

Prema njegovim riječima, u ranijem periodu je bilo poruka uvredljivog karaktera upućenih njemu, a policijski nadležni organi su upoznati sa tim i preduzete su određene mjere prema počiniocima.

Filter 2019