Sat. Sep 26, 2020
ћирилица /latinica

Svečano otvorena rekonstruisana sala Kulturnog centra u Palama

Autor: FILTER/V.Č.

Za rekonstrukciju Kulturnog centra izdvojeno je 280.000 KM iz budžeta Grada Istočno Sarajevo. Prvi dio projekta, odnosno vanjska rekonstrukcija, završen je još krajem prošle godine. Tada je urađena rekonstrukcija fasade, zamijenjena je kompletna stolarija, sanirani su mokri čvor i krov Kulturnog centra.

U drugom dijelu projekta izvršena je unutrašnja rekonstrukcija Kulturnog centra, zamijenjena je stolarije i rekonstruisana je kino sala.
Večeras je priređena i predstava “Ružna i opasna” pozorišta Slavija iz Beograda.

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva, Nenad Vuković, izrazio je zadovoljstvo što je u prilici obilježiti jedan ovako važan projekat koji je uradila gradska uprava.


“Sigurno da je ovaj objekat bio u stanju potrebe da se izvrše rekonstrukcije kako eksterijera tako i enterijera. Mislim da je Pale kao najveća gradska opština zaslužuju da imaju ovako urednu i modernu salu za projekcije i veoma sam zadovoljan što sam večeras ovde sa ljudima iz Kulturnog centra. Mislim da ćemo svi uživati u predstavi pa tako iizvođači. Vrijeme je nakon 20 godina izgradnje Srpskog Sarajeva da se malo više posvetimo kulturi”, izjavio je Vuković.


“U zadnjih nekoliko decenija ovo je najteža godina za čitav svijet, zbog ove pandemije, mi smo imali sreću da uoči pandemije zakažemo radove na renoviranju vanjskog dijela Kulturnog centra. Obratio sam se gospodinu Vukoviću da vanjsko renoviranje preselimo i unutra, i na te molbe je potivno odgvoreno i na ljeto smo ušli u renoviranje unutrašnjeg dijela. Morate znati da se pod ovim krovom nalazi još 5-6 organizacija kulturno- umjetničkog karaktera. Ovo je jedan od značajnijih projekata u našoj opštini jer se nalazi na takvoj poziciji u Palama i sada je veoma reprezentativna i time smo svi dobili, a naročito naša opština”, rekao je Miroslav Simović, direktor Kulturnog centra “Pale”.

Filter 2019