Mon. Sep 21, 2020
ћирилица /latinica

Pale: Završena izgradnja trotoara u naselju Jahorinski potok u vrijednosti od 175.000 KM

Izvor: Paljanske novosti

U opštini Pale završen je još jedan investicioni projekat putne infrastrukture, a to je izgradnja trotoara za pješake u naselju Jahorinski potok u dužini od oko 865 metara, za koji je iz opštinskog budžeta izdvojeno 175.000 KM.

Zamjenik načelnika opštine Pale Marko Gajović rekao je za „Paljanske novosti“ da su radovi završeni prije predviđenog roka, te dodao da je ovaj projekat od velikog značaja za stanovnike ovoga naselja, ali i cijelih Pala.

„Sada je povezana pješačka zona iz centra Pala do Ravne planine, što je od velikog značaja kako za mještane ovoga naselja, koji svakodnevno pješače prema Palama, tako i za skijalište Ravna planine i opštinu Pale, kada je u pitanju turizam.  Važno je napomenuti da Opština neprestano ulaže u putnu infrastrukturu, to su sve projekti od velikog značaja za stanovnike Pala. Svakodnevno dobijamo pohvale od građana, što za nas predstavlja zaista najbolji podrstrijek za dalji rad. Opština će uvijek izlaziti u susret svojim građanima i osluškivati njihove potrebe, kako bismo od Pala napravili uređeno i poželjno mjesto za život“, istakao je Gajović.

Mještani ovoga paljanskog naselja ističu da je ovaj projekat od velike važnosti za sve, ali pogotovo za djecu koja svakodnevno ovom saobraćajnicom pješače u školu.

„Posebno će nam značiti zimi, kada su nameti snijega, ulice budu blokirane, tako da su djeca išla saobraćajnim trakama. Sada je to riješeno i, prema mome mišljenju, ovo je jedan od najvećih i najvažnijih projekata Opštine do sada u našem naselju“, rekao je za „Paljanske novosti“ mještanin Jahorinskog potoka Nikola Šarenac.

Izvođač radova na izgradnji trotoara u naselju Jahorinski potok je firma „Majneks d.o.o“ iz Pala, a investitor je opština Pale.

Filter 2019