Fri. Sep 25, 2020
ћирилица /латиница

Пале: Завршена изградња тротоара у насељу Јахорински поток у вриједности од 175.000 КМ

Извор: Паљанске новости

У општини Пале завршен је још један инвестициони пројекат путне инфраструктуре, а то је изградња тротоара за пјешаке у насељу Јахорински поток у дужини од око 865 метара, за који је из општинског буџета издвојено 175.000 КМ.

Замјеник начелника општине Пале Марко Гајовић рекао је за „Паљанске новости“ да су радови завршени прије предвиђеног рока, те додао да је овај пројекат од великог значаја за становнике овога насеља, али и цијелих Пала.

„Сада је повезана пјешачка зона из центра Пала до Равне планине, што је од великог значаја како за мјештане овога насеља, који свакодневно пјешаче према Палама, тако и за скијалиште Равна планине и општину Пале, када је у питању туризам.  Важно је напоменути да Општина непрестано улаже у путну инфраструктуру, то су све пројекти од великог значаја за становнике Пала. Свакодневно добијамо похвале од грађана, што за нас представља заиста најбољи подрстријек за даљи рад. Општина ће увијек излазити у сусрет својим грађанима и ослушкивати њихове потребе, како бисмо од Пала направили уређено и пожељно мјесто за живот“, истакао је Гајовић.

Мјештани овога паљанског насеља истичу да је овај пројекат од велике важности за све, али поготово за дјецу која свакодневно овом саобраћајницом пјешаче у школу.

„Посебно ће нам значити зими, када су намети снијега, улице буду блокиране, тако да су дјеца ишла саобраћајним тракама. Сада је то ријешено и, према моме мишљењу, ово је један од највећих и најважнијих пројеката Општине до сада у нашем насељу“, рекао је за „Паљанске новости“ мјештанин Јахоринског потока Никола Шаренац.

Извођач радова на изградњи тротоара у насељу Јахорински поток је фирма „Мајнекс д.о.о“ из Пала, а инвеститор је општина Пале.

Filter 2019