Sun. Sep 27, 2020
ћирилица /латиница

МИРОСЛАВ ВУЈИЧИЋ: Одобрено запошљавање 2.060 радника

Извор: СРНА

Управни одбор Завода за запошљавање Републике Српске донио је данас одлуку о одобравању запошљавања 2.060 радника, а вриједност овог програма износи око 10,6 милиона KМ, изјавио је директор Завода Мирослав Вујичић.

Он је навео да ће у оквиру одобреног програма у Републици Српској бити запослено 2.060 радника из различитих категорија – приправника, дјеце погинулих бораца и циљних група у привреди.

„Највише средстава смо одвојили за програм запошљавања циљних група у привреди, гдје ћемо финансирати запошљавање скоро 1.100 радника“, рекао је Вујичић новинарима на Палама.

Он је истакао да је интересовање за програме које реализује Завод за запошљавање било велико и да је број захтјева био готово два и по пута већи од планираних средстава.

„Успјели смо да обезбиједимо додатних пет милиона KМ, тако да ће на крају укупна вриједност програма бити око 16 милиона KМ и запослићемо 3.000 радника“, прецизирао је Вујичић.

Он је нагласио да је Влада Републике Српске исказала разумијевање за потребе Завода за запошљавање, који је примио захтјеве за запошљавање 5.000 радника, и јуче измијенила Акциони план запошљавања у Републици Српској за 2020. годину.

„На нама је да сачекамо објаву Акционог плана и да проширимо програм запошљавања за 1.000 радника. Фактички обухватићемо двије трећине захтјева у овој години“, истакао је Вујичић.

Према његовим ријечима, епидемија вируса корона утицала је на рад Завода, који је морао да редукује планиране програме запошљавања.

„Прошле смо године имали 30 милиона KМ за запошљавање, а у овој 16 милиона KМ. С обзиром на ситуацију, задовољни смо и овим“, констатовао је Вујичић.

Filter 2019