Tue. Sep 29, 2020
ћирилица /латиница

„Тројка из блока“ поново у Палама, у петак спектакл на шеталишту


Спортско – хуманитарна манифестација “Тројка из блока” биће одржана у петак, 4. септембра, испред храма Сабора Светог Архангела Гаврила, на Студентском тргу у Палама.
Манифестацију организује „Streetball Pale“ у сарадњи са Хуманитарном организацијом „Срби за Србе“, а циљ је прикупљање материјалних средстава за помоћ социјално угроженим категоријама становништва.


„У питању је хуманитарни турнир у брзом шутирању тројки на који су добро дошле све генерације“, саопштено је из Хуманитарне организације „Срби за Србе“.


Програм почиње у 18.00 часова, а пријава за учешће на овој манифестацији износи 5 КМ.
Екипа „Streetball Pale“ организатор је једне од најпопуларнијих спортских манифестација на подручју Републике Српске, Међународног ФИБА турнира у уличном баскету.
„Позивамо све људе добре воље да, својим скромним доприносом, помогну онима којима је помоћ најпотребнија. Ова манифестација је доказ да спорт и хуманост иду руку под руку“, порука је екипе „Streetball Pale“.


Хуманитарна организација Срби за Србе од 2006. године прикупила је преко 5,1 милиона евра и помогла 2.600 породица које живе широм Балкана.
Кроз идеју „Тројка из блока“, до сада је од 2012. године организовано више од 800 различитих турнира у градовима широм свијета – на чак три континента, а ова спортска манифестација у Палама је први пут организована 2015. године.
Уз помоћ више од 40.000 такмичара прикупљено је преко 780.000 евра од чега је изграђено и реновирано 30 купатила, 26 кућа, једно породилиште и једна здравствена амбуланта.

Filter 2019