Mon. Nov 30, 2020
ћирилица /latinica

PALE: Boško Jugović uručio prigodne poklone prvačićima

Autor: FILTER/V.Č.

Danas je na području opštine Pale u školu krenulo 203 prvačića, što je za 30 đaka više nego prethodne godine.

Načelnik opštine Pale, Boško Jugović, posjetio je danas sve osnovne škole na području opštine i uručio prigodne poklone prvačićima.


-Koristim priliku da čestitam polazak u školu svim prvačićima. Pohvalno je da imamo preko 200 mališana ove godine,a dokaz za to je i da je opština ušla u izgradnju novog vrtića. Sigurno da će u doba pandemije izazvane virusom Korona nastavno osoblje kao i roditelji sprovesti sve mjere koje nalaže Republički štab za vranredne situacije. Ovo je novo poglavlje u njihovim životima i želim puno zdravlja i sreće njima i njihovim roditeljima. Siguran sam da će u budućnosti biti primjerni građani naše opštine i Republike Srpske. Opština Pale je tu da im pruži podršku i ove godine smo obezbijedili određen broj udžbenika za đake od 3. do 9. razreda kao i prigodne poklone za prvačiće-izjavio je Jugović.

Direktor OŠ “Mokro”, Radmila Veselinović, rekla je da je ove godine upisano 15 prvačića.

-Nastavu smo organizovali poštujući mjere Instituta za javno zdravstvo kako bi se obezbijedila sigurnost zdravlja naših učenika. Učionice su prikladno opremljene i dezinfikovane i đaci ulaze poštujući potpuno mjere. Ove godine smo krenuli sa renoviranjem mokrog čvora, što je urađeno sredstvima resornog ministarstva. Udžbenike su dobili svi učenici prvog i drugog razred kao i svake godine. Ministarstvo za porodicu, sport i omladinu obezbijedilo je udžbenike za djecu koja dolaze iz porodica sa četvoro ili više djece, a lokalna zajednica za djecu iz ostalih socijalno ugroženih kategorija. Načelnik opštine je pripremio prigodne poklone za naše đake prvake, na čemu smo jako zahvalni-naglasila je Veselinovićeva.

Filter 2019