Wed. Sep 23, 2020
ћирилица /латиница

ПАЛЕ: Бошко Југовић уручио пригодне поклоне првачићима

Аутор: ФИЛТЕР/В.Ч.

Данас је на подручју општине Пале у школу кренуло 203 првачића, што је за 30 ђака више него претходне године.

Начелник општине Пале, Бошко Југовић, посјетио је данас све основне школе на подручју општине и уручио пригодне поклоне првачићима.


-Користим прилику да честитам полазак у школу свим првачићима. Похвално је да имамо преко 200 малишана ове године,а доказ за то је и да је општина ушла у изградњу новог вртића. Сигурно да ће у доба пандемије изазване вирусом Корона наставно особље као и родитељи спровести све мјере које налаже Републички штаб за вранредне ситуације. Ово је ново поглавље у њиховим животима и желим пуно здравља и среће њима и њиховим родитељима. Сигуран сам да ће у будућности бити примјерни грађани наше општине и Републике Српске. Општина Пале је ту да им пружи подршку и ове године смо обезбиједили одређен број уџбеника за ђаке од 3. до 9. разреда као и пригодне поклоне за првачиће-изјавио је Југовић.

Директор ОШ “Мокро”, Радмила Веселиновић, рекла је да је ове године уписано 15 првачића.

-Наставу смо организовали поштујући мјере Института за јавно здравство како би се обезбиједила сигурност здравља наших ученика. Учионице су прикладно опремљене и дезинфиковане и ђаци улазе поштујући потпуно мјере. Ове године смо кренули са реновирањем мокрог чвора, што је урађено средствима ресорног министарства. Уџбенике су добили сви ученици првог и другог разред као и сваке године. Министарство за породицу, спорт и омладину обезбиједило је уџбенике за дјецу која долазе из породица са четворо или више дјеце, а локална заједница за дјецу из осталих социјално угрожених категорија. Начелник општине је припремио пригодне поклоне за наше ђаке прваке, на чему смо јако захвални-нагласила је Веселиновићева.

Filter 2019