Thu. Jan 21, 2021
ћирилица /латиница

Свечано отворена реконструисана сала Културног центра у Палама

Аутор: ФИЛТЕР/В.Ч.

За реконструкцију Културног центра издвојено је 280.000 КМ из буџета Града Источно Сарајево. Први дио пројекта, односно вањска реконструкција, завршен је још крајем прошле године. Тада је урађена реконструкција фасаде, замијењена је комплетна столарија, санирани су мокри чвор и кров Културног центра.

У другом дијелу пројекта извршена је унутрашња реконструкција Културног центра, замијењена је столарије и реконструисана је кино сала.
Вечерас је приређена и представа “Ружна и опасна” позоришта Славија из Београда.

Градоначелник Источног Сарајева, Ненад Вуковић, изразио је задовољство што је у прилици обиљежити један овако важан пројекат који је урадила градска управа.


“Сигурно да је овај објекат био у стању потребе да се изврше реконструкције како екстеријера тако и ентеријера. Мислим да је Пале као највећа градска општина заслужују да имају овако уредну и модерну салу за пројекције и веома сам задовољан што сам вечерас овде са људима из Културног центра. Мислим да ћемо сви уживати у представи па тако иизвођачи. Вријеме је након 20 година изградње Српског Сарајева да се мало више посветимо култури”, изјавио је Вуковић.


“У задњих неколико деценија ово је најтежа година за читав свијет, због ове пандемије, ми смо имали срећу да уочи пандемије закажемо радове на реновирању вањског дијела Културног центра. Обратио сам се господину Вуковићу да вањско реновирање преселимо и унутра, и на те молбе је потивно одгворено и на љето смо ушли у реновирање унутрашњег дијела. Морате знати да се под овим кровом налази још 5-6 организација културно- умјетничког карактера. Ово је један од значајнијих пројеката у нашој општини јер се налази на таквој позицији у Палама и сада је веома репрезентативна и тиме смо сви добили, а нарочито наша општина”, рекао је Мирослав Симовић, директор Културног центра “Пале”.

Filter 2019