Wed. Jan 20, 2021
ћирилица /латиница

Роман Мајкин побједник прве етапе “Трке кроз Србију”

Извор: СРНА

Рус Роман Мајкин побједник је прве етапе Међународне бициклистичке “Трке кроз Србију”, дуге 170 километара која је данас вожена од Јахорине до Златибора.

Мајкин, који вози за тим Cambodia cycling academy, прво мјесто и жуту мајицу, намијењену најбољем у генералном пласману трке, обезбиједио је спринтом у узбудљивом финишу данашње трке која се по тежини може поредити са најтежим етапама на највећим свјетским тркама.

Други је био Шпанац Рохеро Оливарес, а трећи Чех Војтех Репа, наводи се у саопштењу Међународне бициклистичке “Трке кроз Србију”.

“Одлично сам се осјећао јер сам се психички спремио за тежак дан. Било је врло напорно, стаза је крила много замки које сам на срећу савладао. Врло сам срећан јер ми је ово прва побједа у посљедње три године”, рекао је Мајкин након побједе у првој етапи.

Возећи од Јахорине до Златибора бициклисти су прешли преко Моста Мехмед-паше Соколовића, чувене ћуприје у Вишеграду, што је први пут да је овај културно-историјски споменик био дио једног спортског догађаја.


“Мисија трке, осим борбе бициклиста за УЦИ /УЦИ/ бодове, јесте да промовишемо све најљепше што имамо, а Јахорина, Златибор, мост у Вишеграду и Мећавник свакако то јесу”, рекао је директор трке Владимир Kуваља.

Другог дана, у сриједу, такмичаре очекује знатно лакша етапа – од Мионице до Пожаревца, док трећа, завршна етапа, која ће бити вожена у четвртак од Зрењанина до Новог Сада погодује спринтерима.

Међународна бициклистичка “Трка кроз Србију”, 60. по реду, окупила је двадесетак екипа из цијелог свијета.

Filter 2019