Wed. Jan 20, 2021
ћирилица /латиница

Најактивнијим читаоцима награда на крају године

Извор: СРНА

Директор Народне библиотеке Пале Бојан Чворо најавио је данас да ће та установа на крају године додијелити пригодне награде најактивнијим старијим и млађим заљубљеницима у писану ријеч.

– Увидом у картоне наших читалаца до краја децембра видјећемо ко су те особе, а затим их позвати у просторије Библиотеке и уручити награде – рекао је Чворо.

Он је истакао да од ове године Библиотека уводи ту нову праксу како би навели људе да препознају књигу као изузетно штиво у описмењавању.

Чворо је навео да Народна библиотека жели да његује културу читања, да популаризује књигу и значај писане ријечи, што је посебно важно када је ријеч о младима.

Према његовим ријечима, број читалаца у протеклих неколико мјесеци се знатно повећао, посебно дјеце која се све више учлањују, с обзиром на то да је Библиотека обновила фундус када је ријеч о лектири.

– Од наредне седмице требали би посјетити основне школе, као и Средњошколски центар на подручју Пала како би ученицима, директорима и наставницима представили са чиме све Народна библиотека располаже од научних, стручних књига које ће им сигурно помоћи у току школовања – каже Чворо.

Filter 2019