Mon. Sep 28, 2020
ћирилица /латиница

Општина Пале: Основцима подијељена 94 комплета уџбеника

Извор: Срна

Начелник општине Пале Бошко Југовић подијелио је данас 94 комплета уџбеника, у укупној вриједности 15.000 КМ, ученицима од трећег до деветог разреда основних школа са подручја Пала који су из социјално угрожених категорија.

Југовић је рекао да ће ова помоћ бити веома значајна за породице које нису у стању да приуште уџбенике дјеци, те истакао опредијељеност Општинске управе за помоћ паљанским основцима и у наредном периоду.

“Потрудили смо се да списак дјеце којима су уручени уџбеници буде адекватан, а ми ћемо и на друге начине помоћи основцима у овој школској години. Издвојили смо више од 15.000 КМ за ову набавку, а то је у овом тренутку најмање што је општина могла да уради. Желимо да ученици ове уџбенике користе у здрављу и да буду добри ђаци”, нагласио је Југовић, изразивши наду да ће епидемија вируса корона престати што прије да би се настава могла одвијати нормално.

Уџбеници за дјецу из социјално угрожених категорија становништва набављени су посредством општинског Одјељења за привреду и друштвене дјелатности, а в.д. начелника ресорног одјељења Игор Иконић сматра да ће ова активност бити од користи паљанским основцима.

Представници општинског руководства пожељели су срећан почетак нове школске године и полазак у школу свим основцима са подручја општине Пале.

Нова школска 2020/2021. година у Републици Српској почиње сутра, уз поштивање свих мјера заштите од вируса корона, које је препоручио Институт за јавно здравство Српске.

Filter 2019