Mon. Sep 28, 2020
ћирилица /латиница

ИСТОЧНА ИЛИЏА: Уџбеници за дјецу из вишечланих и социјално угрожених породица

Извор: СРНА

Начелник општине Источна Илиџа Маринко Божовић уручио је данас одлуке о додјели средстава за куповину уџбеника за 125 породица са троје и више дјеце и социјално угрожене породице, укупне вриједности 45.000 KМ.

Божовић је рекао новинарима да је ријеч о подршци у оквиру наталитетне политике коју ова локална заједница пружа својим становницима.

“У оквиру те политике, по 150 KМ се дођељују за породице са троје и више дјеце, за дјецу која нису од надлежног министарства ослобођена плаћања уџбеника и школског прибора”, рекао је Божовић.

Он је навео да је још 25 захтјева у фази рјешавања, те да сви који испуњавају услове дефинисаним јавним позивом, неће бити одбијени.

С обзиром да сви корисници још нису предали своје захтјеве, Божовић је изразио увјерење да ће они то учинити у септембру.

“Сви који су закаснили нека предају своје захтјеве, а надлежно ођељење и кабинет начелника ће све захтјеве узети у разматрање, а онима који буду испуњавали услове, додијелићемо средства, без обзира када предају захтјев”, закључио је Божовић.

Он је рекао да је још 25 захтјева у фази рјешавања, те да сви који испуњавају услове дефинисаним јавним позивом, неће бити одбијени.

Према његовим ријечима, та средства ће у коначном збиру прећи износ од 50.000 KМ.

Божовић је навео да се за куповину уџбеника додјељује од 150 до 450 KМ, те да највећи износ уплаћених средстава по једној породици не може бити већи од 450 KМ.

Filter 2019