Wed. Sep 30, 2020
ћирилица /латиница

Здравко Кривокапић: Први потез биће повлачење спорног закона

Извор: Глас Српске

 И Вавилонска је кула пала, па је дошло вријеме, а то је учинио тренутак, да ДПС кула падне. 30 година су користили све што њима одговара, да би једна мала врхушка била богата, а остали имали мало или нимало. Рекао је ово у екслузивној, првој изјави након проглашења побједе за Глас Српске носилац листе “За будућност Црне Горе” професор Здравко Кривокапић.

– Шлаг на торту њихове диктатуре био је “Закон о слободи вјероисповјести”, односно закон против православља, који је потпуно пореметио њихове планове и доказао да је Црна Гора достојна својих предака – рекао је Кривокапић.

Како каже, најважније је да је Црна Гора дочекала прву политичку промјену након 30 године и да се то десило демократски.

– Те промјене су се у другим државама дешавале на улици. Улица није мјера демократије, него оловка и висока излазност. Људи су искористили своју уставну дужност и без обзира на све малверзације, које су трајале и мјесец дана прије кампање, одлучили су да ДПС треба да оде – рекао је Кривокапић.

Он је најавио да остаје при свом обећању да ће први потез нове власти бити приједлог да се повуче “Закон о слободи вјероисповјести”, који је угрозио једину канонску Цркву у Црној Гори.

– Ја сам и ушао у све ово због тога. Мислим да сви ми који желимо да градимо бољу будућност Црне Горе, треба да то прихватимо као природно решење, јер је тај закон неодржив и неустава – истакао је Кривокапић.

Иако је сада већ бивши премијер Душко Марковић у изборној кампањи најавио протјеривање свештенства, Кривокапић истиче да с њихове стране неће бити реваншизма.

-Као хришћанину, вјера ми не дозвољава да се било коме светим. Ипак, не можемо занемарити то шта су они радили ових 30 година и од коалиционих партнера ћемо тражити да се одмах уведу закони о поријеклу имовине и лустрацији. Једино на шта ћемо се позивати је одговорност и не смије нико остати неодговоран за овакво стање – казао је Кривокапић.

Filter 2019