Mon. Sep 28, 2020
ћирилица /latinica

Svečano obilježena Velika Gospojina, krsna slava opštine Pale

Autor: FILTER/ V.Č.

U Crkvi Uspenja Presvete Bogorodice u Palama jutros je služena liturgija povodom obilježavanja krsne slave opštine Pale. Nakon liturgije, ispred Crkve je krenula svečana litija do spomen – obilježja poginulim i palim borcima odbrambeno-otadžbinskog rata, gdje su položeni vijenci.
Nakon polaganja vijenaca tradicionalno je obilježena slava opštine lomljenjem krsnog kolača u Crkvi Uspenja Presvete Bogorodice.

Boško Jugović, načelnik opštine Pale, čestitao je slavu svim građanima.
“Pozivam građane na toleranciju i ljubav jednih prema drugim. Ovo je prilika da se složimo i ujedinimo po svim pitanjima i nadam se da opština Pale to pokazuje i da će tako biti i ubuduće”, rekao je Jugović.

“Želim da iduće godine slavu dočekamo u još ljepšem raspoloženju, a za sve ostalo ćemo lako. Ponosan sam što sam predsjednik Skupštine opštine Pale i što smo u protekle četiri godine uradili mnogo toga na Palama, iako nas je omela korona nismo se predali ovom nevidljivom neprijatelju. Nadam se do kraja ove godine dovesti do cilja i izvršenja sve ono što smo planirali”, dodao je Siniša Lasica, predsjednik Skupštine opštine Pale.

Filter 2019