Tue. Sep 29, 2020
ћирилица /latinica

PU Istočno Sarajevo: Uhapšen Naser Palislamović

Izvor: SRNA

Pripadnici Policijske uprave Istočno Sarajevo uhapsili su na području opštine Istočno Novo Sarajevo Nasera Palislamovića koji je od ranije poznat policiji zbog više krivičnih djela, potvrđeno je Srni u ovoj upravi.

– Pripadnici Policijske stanice Istočno Novo Sarajevo danas su na području ove opštine lišili slobode dva lica čiji su inicijali N.P. iz Ključa i J.H. iz Sarajeva, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo posebni slučajevi falsifikovanja isprave – saopšteno je iz policije.

U toku je kriminalitička obrada lica, od kojih je oduzet automobil opel vektra, na kojem su se nalazile dvije različite registarske oznake.

O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilašta u Istočnom Sarajevu.

Palislamović je bio optužen za teroristički napad na Policijsku upravu u Bugojnu 27. juna 2010. godine u kojem je poginuo policajac Tarik Ljubuškić, ali je prvostepenom presudom oslobođen, da bi i žalbu Tužilaštva Apelaciono vijeće Suda BiH odbacilo kao neosnovanu.

Palislamović je osuđen za veći broj krivičnih djela, i to teška krađa, falsifikovanje, nasilje u porodici, ugrožavanje bezbjednosti.

Filter 2019