Mon. Sep 21, 2020
ћирилица /латиница

Проширење вртића у Палама – нових 100 мјеста

Аутор: ФИЛТЕР/ В.Ч.

Премијер Владе Републике Српске Радован Вишковић присуствовао је почетку изградње новог дијела вртића “Бубамара” у Палама.

Завршетак изградње новог дијела вртића планиран је за 70 дана, а мјеста ће бити за још 100 малишана. Површина новог дијела биће 550 квадратних метара.

Пројекат финансира општина Пале, а Влада Републике Српске финансираће вањско уређење и приступни пут.


“Задовољство је када након 30 година имамо овакву једну инвестицију на Палама која ће да задовољи велики број родитеља. До сада смо уписивали годишње 184 дјеце, сада се надамо да ће тај број да буде преко 300, што ће нас уврстити у највеће вртиће у Републици Српској”, рекла је Вања Југовић, директор вртића.


“Општина Пале ниједног тренутка није имала дилему када је улазила у овај пројекат. Желим да се захвалим Влади Републике Српске која нам је пружила помоћ. Највише би волио да и догодине градимо нове вртиће, што би значило да ће се дјеца рађати и да људи остају овдје.Ово је један од најљепших пројеката у току мог мандата”, додао је Бошко Југовић, начелник општине Пале.

Радован Вишковић, предсједник Владе РС навео је посебно задовољство имати средине и градове у Републици Српској којима су постојећи капацитети мали, те да то значи да људи остају овдје.

“Ја сам имао прилику да живим и студирам у близини овог града, знам како су Пале некада изгледале и како изгледају данас, то су потпуно два различита мјеста. Желим свим грађанима честитам славу општине”, рекао је Вишковић.

Filter 2019