Wed. Sep 30, 2020
ћирилица /latinica

Održana svečana sjednica Skupštine opštine Pale

Autor: FILTER/ V.Č.

U Kulturnom centru Pale, povodom Dana i krsne slave opštine, održana je svečana sjednica Skupštine opštine Pale.

Sjednici je prisustvovao i premijer Vlade Republike Srpske Radovan Višković. Uručena mu je Plaketa za izuzetan doprinos razvoju opštine Pale.

“Koristim priliku da svim građanima čestitam slavu i Dan opštine. Želim im da svi sačuvamo zdravlje i da se iduće godine okupimo na ovaj datum i govorimo o nizu projekata. Želim da se zahvalim što su načelnik i odbornici ove opštine prepoznali moj skromni doprinos za ovu lokalnu zajednicu i građane, za mene je ovo zaista veliko priznanje”, rekao je Višković.

Boško Jugović, načelnik opštine Pale, govorio je o realizaciji nekoliko projekata u Palama.

“Potpisali smo ugovor o izgradnji toplovoda, odnosno prve faze izmještanja Toplane. Očekuje se početak izgradnje kružnog toka kod tržnog centra ” Bartula”, muzeja i mnogo toga pored putne infrastrukture u iznosu od 2 miliona i 200 hiljada KM. A napomenuo bih da smo u najtežem trenutku pandemije virusa korona odvojili milion konvertibilnih maraka za Olimpijski centar “Jahorina” i na taj način pomogli ljetni turistički sadržaj. Opština Pale ima benefite od toga i kao kruna svega ovoga bi bilo povezivanje Pala i Jahorine gondolom. Ne smijemo zaboraviti dva kapitalna objekta koji treba da se izgrade početkom iduće godine, a to je zgrada Policijske uprave Istočno Sarajevo i objekat za fizičku kulturu i sport u sklopu SPC “Peki” koji će imati najsavremeniju kuglanu i bazen. Taj projekat će Vlada Republike Srpske i Univerzitet u Istočnom Sarajevu pokloniti Palama. Paljani imaju razloga da budu zadovoljni onim što nas očekuje”, rekao je Jugović.

Filter 2019