Fri. Sep 18, 2020
ћирилица /латиница

Одржана свечана сједница Скупштине општине Пале

Аутор: ФИЛТЕР/ В.Ч.

У Културном центру Пале, поводом Дана и крсне славе општине, одржана је свечана сједница Скупштине општине Пале.

Сједници је присуствовао и премијер Владе Републике Српске Радован Вишковић. Уручена му је Плакета за изузетан допринос развоју општине Пале.

“Користим прилику да свим грађанима честитам славу и Дан општине. Желим им да сви сачувамо здравље и да се идуће године окупимо на овај датум и говоримо о низу пројеката. Желим да се захвалим што су начелник и одборници ове општине препознали мој скромни допринос за ову локалну заједницу и грађане, за мене је ово заиста велико признање”, рекао је Вишковић.

Бошко Југовић, начелник општине Пале, говорио је о реализацији неколико пројеката у Палама.

“Потписали смо уговор о изградњи топловода, односно прве фазе измјештања Топлане. Очекује се почетак изградње кружног тока код тржног центра ” Бартула”, музеја и много тога поред путне инфраструктуре у износу од 2 милиона и 200 хиљада КМ. А напоменуо бих да смо у најтежем тренутку пандемије вируса корона одвојили милион конвертибилних марака за Олимпијски центар “Јахорина” и на тај начин помогли љетни туристички садржај. Општина Пале има бенефите од тога и као круна свега овога би било повезивање Пала и Јахорине гондолом. Не смијемо заборавити два капитална објекта који треба да се изграде почетком идуће године, а то је зграда Полицијске управе Источно Сарајево и објекат за физичку културу и спорт у склопу СПЦ “Пеки” који ће имати најсавременију куглану и базен. Тај пројекат ће Влада Републике Српске и Универзитет у Источном Сарајеву поклонити Палама. Паљани имају разлога да буду задовољни оним што нас очекује”, рекао је Југовић.

Filter 2019