Sun. Sep 27, 2020
ћирилица /латиница

Извјештај Полицијске управе Источно Сарајево за јул

Аутор: ФИЛТЕР/ В.Ч
Извор: ПУ Источно Сарајево

У току јула 2020. године на подручју Полицијске управе регистровано је 60 кривичних дјела ( за 13% више у односу на јули 2019. године када су регистрована 52 кривична дјела), поднесеноје 50 извјештаја о почињеним кривичним дјелима и пријављено је 51 лице ( од чега 15 повратника)
По областима ради се о 51 кривичном дјелу општег криминалитета, и по три кривична дјела у вези са опојним дрогама, привредног криминалитета и против безбједности јавног саобраћаја.

Највише кривичних дјела из области општег криминалитета регистровано је у организационој јединици ПС Соколац, гдје је и укупни коефицијент расвијетљености 100.
Затим слиједи ПС Источна Илиџа са 10 кривичних дјела, потом ПС Источно Ново Сарајево са 9 кривичних дјела.
Значајни показатељи:

  • Регистровано је једно КД Разбојништво у Источном Новом Сарајеву
  • Нису регистрована КД против живота и тијела с већим степеном друштвене опасности
  • Нису регистрована КД тешка крађа моторног возила

Регистрована су 3 кривична дјела у вези са злоупотребом опојних дрога , а ради се о кривичним дјелима Неовлашћена производња и промет опојних дрога 10,2 грама опојне дроге ”Спид” и 1 грам опојне дроге марихуана као и 18,45 грама опојне дроге хероин.

Регистрована су 3 кривична дјела Угрожавање јавног саобраћаја за шта су понедесна три извјештаја против три лица. Ова дјела су за посљедицу имала једно смртно страдало лице, два лакше и четири тешко повријеђена лица.

Евидентирано је 36 нарушавања јавног реда и мира , за 9 % више у односу на јул прошле године. Јавни ред и мир највише је нарушаван вријеђањем ( 15 случајева), а у упоредном мјесецу најчешћи прекршај био је “Свађа,вика,непристојно понашање,вриска”

Санкционисано је 47 лица, против 11 лица поднесено је седам захтјева за покретање прекршајног поступка, док су осталим лицима уручени прекршајни налози. Најчешћи узрок нарушавања јавног реда и мира био је међукомшијска и слична нетрпељивост.

Догодило се 36 саобраћајних незгода, за 47% мање у односу на јул 2019. године. Регистровано је 3,619 прекршаја из области безбједности саобраћаја, за 27% више у односу на јул 2019. године. За ове прекршаје санкционисано је 3541 лице што је за 39% више у односу на упоредни мјесец претходне године.

Filter 2019