Sun. Sep 27, 2020
ћирилица /latinica

Imao 70 prekršaja, falsifikovanu vozačku i bio pozitivan na kokain kad je izazvao udes u kojem su poginuli supružnici iz Pala

Izvor: Novosti

Amir Kujović (36) iz Sarajeva, osumnjičeni za izazivanje stravične saobraćajne nesreće u kojoj su poginuli supružnici Danijela (42) i Dario Hršum (50) iz Pala, nakon udesa je bio pozitivan na kokain, saznaju “Novosti”.

Izvor blizak istrazi otkriva da je, pored pozitivnog testa na drogu, Kujoviću izmerena koncentracija alkohola od 0,4 g/kg.

-Radi se o vozaču koji se i ranije bahato ponašao u saobraćaju. U Registru novčanih kazni Kujović ima više od 4.500 maraka neplaćenih kazni za razne prekršaje, uglavnom iz oblasti saobraćaja. Evidentirano mu je oko 70 raznih prekršaja – otkriva izvor iz istrage.

On navodi da je Kujoviću vozačka dozvola oduzeta još 2014. godine.

U vrijeme nesreće, ali i prije toga, koristio je vozačku dozvolu koja je izdata u Srbiji. Postoje indicije da se radi o falsifikovanom dokumentu, što je predmet detaljne provjere – tvrdi dobro upućeni izvor.

Podsjetimo, nesreća se dogodila 11. avgusta kod tunela Kalovita brda na magistralnom putu Ljubogošta – Pale. Supružnici Hršum vozili su se u “audiju a3” koji se direktno sudario sa “mercedesom 350 GLE” kojim je upravljao Kujović. On je u nesreći lakše povrijeđen, kao i dvoje njegovih saputnika, Đ. Č. i I. D., dok je suvozač Amina R. zadobila prelom potkoljenice.

Prvi rezultati istrage ukazuju da je nesreću izazvao Kujović koji je “mercedesom” prešao u lijevu saobraćajnu traku i direktno udario u “audi”. Nakon sudara Kujović je uhapšen, a odlukom Okružnog suda u Istočnom Sarajevu određen mu je jednomesečni pritvor. Njegova odbrana je na tu odluku uložila žalbu koju je sudsko vijeće odbilo kao neosnovanu.

Odlukom suda Kujović će iza rešetaka ostati do sredine septembra. Pritvor je određen zbog opasnosti od bjekstva, bojazni od ponavljanja djela, te uznemirenja javnosti. Iza stradalih Hršuma ostala su dva maloletna sina.

Kujović je vlasnik noćnog kluba “Valter” i kafića “Mjuzik” u Sarajevu. I ranije je imao problema sa zakonom i hapšen je zbog pucnjave u jednom noćnom klubu. Ukoliko mu se dokaže krivica, prijeti mu kazna zatvora od tri do 15 godina.

Filter 2019