Tue. Sep 29, 2020
ћирилица /latinica

U Srpskoj još 139 zaraženih virusom korona, tri smrtna slučaja

Izvor: Nezavisne novine

U posljednja 24 časa u RS je testirano 554 uzorka , a na novi virus korona pozitivno je još 139 slučajeva virusa korona, rekla je Jelena Đaković Dević, Epidemiolog u Institutu za javno zdravstvo RS. .

Prijavljena su tri smrtna slučaja. Preminule osobe su iz Banjaluke, Bijeljine i Mrkonjić Grada.

Prema mjestu prebivališta, 23 osobe su iz Banjaluke, 14 iz Gradiške, devet iz Prijedora, osam iz Laktaša, po sedam iz Mrkonjić Grada, Rogatice, Trebinja i Bijeljine, po šest iz Zvornika, Srpca i Čelinca, pet iz Pala, po četiri iz Bratunca, Doboja, Kotor Varoša i Prnjavora, po tri iz Istočne Ilidže i Foče, po dvije iz Srebrenice i Šamca i po jedna iz Broda, Istočnog Novog Sarajeva, Kneževa, Kozarske Dubice, Lopara, Teslića, Ugljevika i Šipova.

Branimir Zeljković, direktor Instituta za javno zdravstvo RS, rekao je da je i dalje u RS nepovoljna epidemiološka situacija.

-U periodu do 14 dana nakon događaja i proslava imamo porast pozitivnih osoba. Preduzimanje mjera u opštinama ne treba da čeka pogoršanje situacije, već može da se radi i preventivno- istakao je Zeljković.

Institut i dalje preporučuje četiri mjere, a to su fizička distanca, nošenje zaštitnih maski, lična higijena i dezinfekcija.

Filter 2019