Sun. Sep 27, 2020
ћирилица /латиница

У Српској још 139 заражених вирусом корона, три смртна случаја

Извор: Независне новине

У посљедња 24 часа у РС је тестирано 554 узорка , а на нови вирус корона позитивно је још 139 случајева вируса корона, рекла је Јелена Ђаковић Девић, Епидемиолог у Институту за јавно здравство РС. .

Пријављена су три смртна случаја. Преминуле особе су из Бањалуке, Бијељине и Мркоњић Града.

Према мјесту пребивалишта, 23 особе су из Бањалуке, 14 из Градишке, девет из Приједора, осам из Лакташа, по седам из Мркоњић Града, Рогатице, Требиња и Бијељине, по шест из Зворника, Српца и Челинца, пет из Пала, по четири из Братунца, Добоја, Котор Вароша и Прњавора, по три из Источне Илиџе и Фоче, по двије из Сребренице и Шамца и по једна из Брода, Источног Новог Сарајева, Кнежева, Козарске Дубице, Лопара, Теслића, Угљевика и Шипова.

Бранимир Зељковић, директор Института за јавно здравство РС, рекао је да је и даље у РС неповољна епидемиолошка ситуација.

-У периоду до 14 дана након догађаја и прослава имамо пораст позитивних особа. Предузимање мјера у општинама не треба да чека погоршање ситуације, већ може да се ради и превентивно- истакао је Зељковић.

Институт и даље препоручује четири мјере, а то су физичка дистанца, ношење заштитних маски, лична хигијена и дезинфекција.

Filter 2019